De boomgaarden in de herfst en winter

De boomgaarden in de herfst en winter

De herfst- en winterperiode staat voor de fruittelers in het teken van onderhoud. De fruitbomen worden in deze tijd gesnoeid zodat ze voor het komende groeiseizoen weer in optimale staat zijn. Als de zon in het voorjaar dan weer meer tevoorschijn komt zal de eerste bloesem alweer uit de knoppen komen.

Knapzakroute Bommelerwaard

Knapzakroute Bommelerwaard

Ontdek de lekkernijen van de streek ook met je (klein)kinderen. Wandel samen de speciale Knapzakroute en vul je knapzak met fruit, groenten en ander lekkers uit de Bommelerwaard. Met een afstand van 3 kilometer is de route perfect voor kinderbenen.

De Regina kers

De Regina kers

We kunnen de kersen niet allemaal over één kam scheren. Er zijn felle kersen, donkere kersen, zoete kersen, zure kersen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Tijd dus om meer te weten te komen over de verschillende kersenrassen. Dit keer over de Regina. 🍒

De Lapins kers

De Lapins kers

We kunnen de kersen niet allemaal over één kam scheren. Er zijn felle kersen, donkere kersen, zoete kersen, zure kersen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Tijd dus om meer te weten te komen over de verschillende kersenrassen. Dit keer over de Lapins. 🍒

Hoog- en laagstam fruitbomen: hoe zit dat precies?

Hoog- en laagstam fruitbomen: hoe zit dat precies?

Het verschil tussen hoogstam en laagstam fruitbomen zit hem vooral in de grootte van de boom. Zo lijkt de laagstam fruitboom meer op een struik en wordt deze vaak maar 2 tot 4 meter hoog. Hoogstam fruitbomen kunnen tot wel 7 meter hoog worden.

Kersentocht Land van Maas en Waal

Kersentocht Land van Maas en Waal

Deze gevarieerde fietstocht neemt je mee langs prachtige dijken en rivieren in het Land van Maas en Waal. Je kunt op verschillende plekken even bijkomen met een drankje op het terras of genieten van vers geplukte kersen. Onderweg kom je ook langs de Tuinen van Appeltern: hét tuininspiratiepark van Nederland. Dat is zeker een bezoekje waard!

Waarom zijn veel kersenboomgaarden overdekt met netten?

Waarom zijn veel kersenboomgaarden overdekt met netten?

We zien het steeds vaker: kersenboomgaarden die overdekt zijn met netten. Telers doen dit om hun kersen te beschermen tegen (fruit)vliegen en vogels. Vroeger waren vooral spreeuwen een vijand van de kersentelers, maar tegenwoordig weten ook kleine insecten hun weg naar de kersen te vinden.

Kersentocht Bommelerwaard

Kersentocht Bommelerwaard

De kersentocht Bommelerwaard neemt je mee langs de uiterwaarde ‘Den Bol’: één van de mooiste gebieden van Nederland. Daarnaast kom je op de route ook langs Kasteel Ammersoyen en kan je onderweg genieten van terrasjes en fruitstalletjes met verse kersen.

De Karina kers

De Karina kers

We kunnen de kersen niet allemaal over één kam scheren. Er zijn felle kersen, donkere kersen, zoete kersen, zure kersen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Tijd dus om meer te weten te komen over de verschillende kersenrassen. Dit keer over de Karina. 🍒

In de kersen duiken: het kersenras De Korvick

In de kersen duiken: het kersenras De Korvick

We kunnen de kersen niet allemaal over één kam scheren. Er zijn felle kersen, donkere kersen, zoete kersen, zure kersen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Tijd dus om meer te weten te komen over de verschillende kersenrassen. Dit keer over de Korvick. 🍒

De Kordia kers

De Kordia kers

We kunnen de kersen niet allemaal over één kam scheren. Er zijn felle kersen, donkere kersen, zoete kersen, zure kersen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Tijd dus om meer te weten te komen over de verschillende kersenrassen. Dit keer over de Kordia. 🍒

In de kersen duiken: het kersenras De Samba

In de kersen duiken: het kersenras De Samba

We kunnen de kersen niet allemaal over één kam scheren. Er zijn felle kersen, donkere kersen, zoete kersen, zure kersen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Tijd dus om meer te weten te komen over de verschillende kersenrassen. Dit keer over de Samba. 🍒

In de kersen duiken: het kersenras De Merchant

In de kersen duiken: het kersenras De Merchant

We kunnen de kersen niet allemaal over één kam scheren. Er zijn felle kersen, donkere kersen, zoete kersen, zure kersen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Tijd dus om meer te weten te komen over de verschillende kersenrassen. Dit keer over de Merchant. 🍒

Kersentocht in de Betuwe

Kersentocht in de Betuwe

Kom fietsen in de Betuwe en geniet onderweg van heerlijke, verse kersen uit de regio. De kersentocht laat direct zien wat de Betuwe nog meer te bieden heeft. Je fietst langs uitgestrekte (water)recreatiegebieden, over smalle dijken en door historische dorpen en steden.

In de kersen duiken: het kersenras Burlat

In de kersen duiken: het kersenras Burlat

We kunnen de kersen niet allemaal over één kam scheren. Er zijn felle kersen, donkere kersen, zoete kersen, zure kersen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Tijd dus om meer te weten te komen over de verschillende kersenrassen, te beginnen met de Burlat.

De lekkerste kersen pluk je zelf

De lekkerste kersen pluk je zelf

Kersen eten is al een feestje op zich. Maar wat dacht je ervan om je kersen zelf te plukken? Bij kersenteeltbedrijf Familie Hakkert kan je het volledige kersengevoel beleven. In de boomgaard kan je picknicken tussen de kersenbomen, mooie foto’s maken en zelf je kersen plukken.

Laatste kersen- en appelbloesem in bloei

Laatste kersen- en appelbloesem in bloei

De laatste kersen- en appelbloesem staat in bloei. Kom dus snel langs als je nog van de bloesem wilt genieten! Bij de kersenbomen zijn tussen de bloesem door al de eerste groene mini kersen te zien. We verwachten dat we over een maand al kunnen genieten van heerlijke kersen.

Bloesemupdate: info bloesemstand en foto's!

Bloesemupdate: info bloesemstand en foto's!

Is er nog wel bloesem? En welke bloesem bloeit nog? Dit zijn de vragen die de bloesemliefhebbers die op een van deze dagen een bezoekje aan de regio gepland heeft staan bezighouden. Wij hebben het antwoord! Er is zeker nog veel bloesem te zien, maar de bloemen bloeien nu wel snel uit. Dit weekend is het dus nog een goed moment om een mooie fiets- of wandelroute te plannen. We verwachten dat de bloesembloei volgende week, zeker als de voorspelde regen ook echt gaat vallen, snel op zijn retour gaat. De blaadjes zullen dan gaan vallen.

Kom genieten van de appelbloesem!

Kom genieten van de appelbloesem!

Last but not least, staat nu ook de appelbloesem in volle bloei! Alle roze knoppen hebben plaats gemaakt voor prachtige witte bloemen. Nu alle fruitbomen in bloei staan, is dit het perfecte moment om de bloesem te bezoeken. Wandel of fiets langs de pruimen-, peren-, kersen- of appelbloesem en geniet van al het moois in de regio!

Tip: de bloesemroute

Tip: de bloesemroute

Wil je er zeker van zijn dat je elke bloeiende boomgaard hebt gezien? Fiets dan de driedaagse bloesemroute. Met deze route fiets je door de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal.

Met deze routes beleef je de bloesem op z'n mooist

Met deze routes beleef je de bloesem op z'n mooist

Het is zover, de bloesem bloeit volop! En met het mooie weer op komst gaat de bloei extra snel. Dat in combinatie met voor veel mensen extra vrije dagen rondom het Paasweekend is dit hét moment dus om te komen genieten van al het moois in de regio.